Tuoreita raaka-aineita pellolta pöytään
Tuoreiden lähituotteiden saatavuuden parantamiseksi Töölön kampus ja Ravintola Perho aloittivat kumppanuusmaatalous-yhteistyön Herttoniemen ruoka-osuuskunnan kanssa keväällä 2013. Perho ostaa keväisin 15 sato-osuutta ja yksi sato-osuus maksaa noin 450 euroa. Koulun henkilöstö ja opiskelijat voivat osallistua peltotöihin, kitkentään ja viljelyyn ja sadonkorjuuseen.
Kumppanuusmaatalous (Community Supported Agriculture)
Joukko paikallisen ruokaosuuskunnan jäseniä sitoutuvat ostamaan viljelijän sadon ja jakamaan riskin viljelijän kanssa. Sovittu summa seuraavan satokauden osuudesta maksetaan etukäteen jo keväällä. Ruokapiirin jäsenille toimitetaan kerran viikossa kasviksia satokauden ajan. Jäsenillä on myös mahdollisuus osallistua peltotöihin ja sadonkorjuuseen.
Herttoniemen ruokaosuuskunnan pelto sijaitsee Korsossa, Vantaalla. Kaksi palkattua maanviljelijää suunnittelevat sekä hoitavat koko toiminnan yhdessä jäsenien kanssa. Viljelypinta-alaa on noin 3 hehtaaria; lisäksi siellä on myös oma puutarha sekä kasvihuone. Viljely toteutetaan biodynaamisesti, joten kaikki tuotteet ovat luomua. Pellolla kasvaa mm. perunoita, sipulia, härkäpapuja, salaattia sekä useita juureksia. Lisätietoa: http://ruokaosuuskunta.fi/