Kumppanuusmaatalous

Tuoreita raaka-aineita pellolta pöytään

Tuo­rei­den lähi­tuot­tei­den saa­ta­vuu­den pa­ran­ta­mi­sek­si Töö­lön kam­pus ja Ra­vin­to­la Per­ho aloit­ti­vat kump­pa­nuus­maa­ta­lous-yh­teis­työn Hert­to­nie­men ruo­ka-osuus­kun­nan kans­sa ke­vääl­lä 2013. Per­ho os­taa ke­väi­sin 15 sato-osuut­ta ja yksi sato-osuus mak­saa noin 450 eu­roa. Kou­lun hen­ki­lös­tö ja opis­ke­li­jat voi­vat osal­lis­tua pel­to­töi­hin, kit­ken­tään ja vil­je­lyyn ja sa­don­kor­juu­seen.

Kumppanuusmaatalous (Community Supported Agriculture)

Jouk­ko pai­kal­li­sen ruo­ka­o­suus­kun­nan jä­se­niä si­tou­tu­vat os­ta­maan vil­je­li­jän sa­don ja ja­ka­maan ris­kin vil­je­li­jän kans­sa. So­vit­tu sum­ma seu­raa­van sato­kau­den osuu­des­ta mak­se­taan etu­kä­teen jo ke­vääl­lä. Ruo­ka­pii­rin jä­se­nil­le toi­mi­te­taan ker­ran vii­kos­sa kas­vik­sia sato­kau­den ajan. Jä­se­nil­lä on myös mah­dol­li­suus osal­lis­tua pel­to­töi­hin ja sa­don­kor­juu­seen.

Hert­to­nie­men ruo­ka­o­suus­kun­nan pel­to si­jait­see Kor­sos­sa, Van­taal­la. Kak­si pal­kat­tua maan­vil­je­li­jää suun­nit­te­le­vat sekä hoi­ta­vat koko toi­min­nan yh­des­sä jä­se­nien kans­sa. Vil­je­ly­pin­ta-alaa on noin 3 heh­taa­ria; li­säk­si siel­lä on myös oma puu­tar­ha sekä kas­vi­huo­ne. Vil­je­ly to­teu­te­taan bio­dy­naa­mi­ses­ti, jo­ten kaik­ki tuot­teet ovat luo­mua. Pel­lol­la kas­vaa mm. pe­ru­noi­ta, si­pu­lia, här­kä­pa­pu­ja, sa­laat­tia sekä usei­ta juu­rek­sia. Lisä­tie­toa: http://ruo­ka­o­suus­kun­ta.fi/

Katso mistä on kyse ja liity porukkaan: https://slate.adobe.com/cp/QAJfU/
Kes­tä­vä ke­hi­tys ja tur­val­li­suus20171.1.2017