Ravintola Perho on ylläpitänyt Pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin, edellyttämiä kriteereitä jo vuodesta 2010 lähtien!
Lisäksi Perho on myös Ympäristömerkinnän hankintaverkoston jäsen. Katso lisätietoa tästä!
Joutsenmerkitty ravintola:
- Suosii ympäristölle myönteisiä raaka-aineita: kasvisruokaa, luomua, lähi– ja paikallisia raaka-aineita.
- Tuntee raaka-aineidensa alkuperän eikä hanki ympäristöä kaikkein eniten kuormittavia raaka-aineita.
- Toimii energiaa ja vettä säästävästi (kulutusta seurataan jatkuvasti).
- Käyttää pääasiassa ympäristömerkittyjä pesu– ja siivouskemikaaleja sekä niitäkin mahdollisimman vähän.
- Lajittelee jätteensä monipuolisesti ja tuottaa vähän sekajätettä.
- Kouluttaa henkilökuntaansa säännöllisesti ympäristöasioissa.
- Seuraa haitallisia ympäristövaikutuksia ja pyrkii aktiivisesti vähentämään niitä.
Joutsenmerkityt tuotteet ja palvelut täyttävät tiukat ympäristövaatimukset, jotka perustuvat elinkaariajatteluun. Siinä arvioidaan muun muassa materiaalien alkuperä, tuotannon ja käytön energiankulutus sekä kemikaalien käyttö ja jätteiden synty koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana. Tutustu elinkaariajatteluun tästä.
Miksi ostajan kannattaa valita Joutsenmekki? Mitä hyötyä yritys saa Joutsenmerkistä? Katso lyhyt video:
Miksi palvelua-alalla kannattaa toimia vastuullisesti? Mitä hyötyä Joutsenmerkistä voi olla yritykselle, hotellille, ravintolalle ja kongressikeskukselle? Katso webinaari-tallenne ja ota selvää miten Joutsenmerkin avulla voi säästää kustannuksia ja parantaa kilpailukykyä.
Lisätietoa: http://joutsenmerkki.fi
Kestävä kehitys ja turvallisuus20171.1.2017