Tasa-arvoa, vastuullisuutta ympäristöstä ja yhteisöstä sekä kulttuurien tuntemusta.
Perho Liiketalousopistossa kestävä kehitys on monella tapaa mukana opetuksessa eri kampuksilla. Tutustumme Perho Liiketalousopistossa sekä lähialueen kulttuuriin että muiden maiden kulttuureihin ja tapoihin. Matkailuopiskelijat harjoittelevat opastamista, ravintolapuolella tutustutaan kansainvälisiin ruokiin ja liiketaloudessa eri kulttuureita tarkastellaan asiakaspalvelun näkökulmasta. Lisäksi osa opiskelijoista opiskelee tai suorittaa työssäoppimisjakson ulkomailla.
Kestävän gastronomian tutkinnonosan aikana opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua lähi- ja paikallisiin ruokiin sekä ruokatuottajiin. Kaupan palvelun ja myynnin tutkinnonosassa osa ryhmistä puolestaan esittelee ja myy lähellä tuotettuja tuotteita kun taas toiset ryhmät esittelevät suomalaistuotteita ulkomaalaisissa yhteistyöoppilaitoksissa.
Vastuullisuus on tärkeä osa opetusta. Opetuskeittiössä kiinnitetään huomiota mm. raaka-aineiden hankintaan ja käyttöön, energian ja veden kulutukseen, kierrätykseen sekä ruokien elinkaareen. Näitä samoja teemoja käsitellään myös liiketaloudessa. Asiakaspalvelijan on tärkeä osata neuvoa asiakkaita vastuullisten, esimerkiksi ympäristömerkittyjen tuotteiden, valinnassa. Matkailukoulutuksessa vastuullinen suunnittelu ja toteuttaminen kulkevat läpi koko tutkinnon suorittamisen ajan ja kestävän kehityksen osa-alueiden ymmärtäminen on osa ammatillista yleissivistystä. Matkailussa kehitetään vastuullisuuden huomioivia matkailupalveluita.
Kampuksilla järjestetään myös vastuullisuuteen liittyviä teemapäiviä kuten Malmin kampuksen vuosittainen, opiskelijoiden järjestämä ympäristöpäivä. Töölön sekä Malmin kampuksella järjestetään kestävän kehityksen työpaja Avoimien ovien päivänä (26.1.2017 Töölössä ja 2.2.2017 Malmilla).
Tavoitteena on kasvattaa ympäristötietoisia, kestävän elämäntapaan sitoutuneita ammattilaisia, jotka kehittävät tutkinnon suoritettuaankin kestävän kehityksen osaamistaan, tietojaan, taitojaan ja asenteitaan.
Kestävä kehitys ja turvallisuus20171.1.2017