Ravintola Perho on Joutsenmerkitty ravintola.
Töölön kampuksen Ravintola Perho on ylläpitänyt Pohjoismaisen ympäristömerkin, Joutsenmerkin, edellyttämiä kriteereitä jo vuodesta 2010 lähtien!
Joutsenmerkityn ravintolan koko toiminta on ympäristömyönteistä. Ravintola noudattaa tiukkoja ympäristövaatimuksia toiminnassaan esim. raaka-aineita ostettaessa ja käytettäessä. Joutsenmerkitty ravintola täyttää vaatimuksia energiankulutukselle ja jätehuollolle sekä kemiallisten tuotteiden käytölle, osa elintarvikkeista on luomua ja ravintolalla on selkeä ympäristöjohtamis-järjestelmä. Ympäristöjohtamisella tarkoitetaan, että ravintolalla on mm. selkeät toimintatavat ja ohjeet mitä tuotteita ostetaan ja mitä ei. Ravintola on asettanut tavoitteita miten entisestään parannetaan ravintoalan ympäristötyötä.
Ravintolan henkilökunta on myös sitoutunut ympäristötyöhön.
Joutsenmerkin kriteerien avulla ravintola saa toimintaohjeita, joilla edesautetaan kestävää kehitystä.
Lisäksi Perho on myös Ympäristömerkinnän hankintaverkoston jäsen. Katso lisätietoa tästä!
Portaat luomuun-ohjelma
Portaat luomuun- ohjelman tavoitteena on auttaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä ja kannustaa huomiomaan kestävä kehitys toiminnassa. Töölön kampuksella Ravintola Perho ja henkilöstöravintola Herkku ovat tasolla 5, viisi tasoisella ohjelmassa. Lisätietoa: http://www.portaatluomuun.fi/
Joutsenmerkitty ravintola:
- Suosii ympäristölle myönteisiä raaka-aineita: kasvisruokaa, luomua, lähi– ja paikallisia raaka-aineita.
- Tuntee raaka-aineidensa alkuperän eikä hanki ympäristöä kaikkein eniten kuormittavia raaka-aineita.
- Toimii energiaa ja vettä säästävästi (kulutusta seurataan jatkuvasti).
- Käyttää pääasiassa ympäristömerkittyjä pesu– ja siivouskemikaaleja sekä niitäkin mahdollisimman vähän.
- Lajittelee jätteensä monipuolisesti ja tuottaa vähän sekajätettä.
- Kouluttaa henkilökuntaansa säännöllisesti ympäristöasioissa.
- Seuraa haitallisia ympäristövaikutuksia ja pyrkii aktiivisesti vähentämään niitä.
Joutsenmerkityt tuotteet ja palvelut täyttävät tiukat ympäristövaatimukset, jotka perustuvat elinkaariajatteluun. Siinä arvioidaan muun muassa materiaalien alkuperä, tuotannon ja käytön energiankulutus sekä kemikaalien käyttö ja jätteiden synty koko tuotanto- ja kulutusketjun aikana. Tutustu elinkaariajatteluun tästä.
Miksi ostajan kannattaa valita Joutsenmekki? Mitä hyötyä yritys saa Joutsenmerkistä? Katso lyhyt video:
Miksi palvelua-alalla kannattaa toimia vastuullisesti? Mitä hyötyä Joutsenmerkistä voi olla yritykselle, hotellille, ravintolalle ja kongressikeskukselle? Katso webinaari-tallenne ja ota selvää miten Joutsenmerkin avulla voi säästää kustannuksia ja parantaa kilpailukykyä.
Lisätietoa: http://joutsenmerkki.fi
Kestävän kehityksen opas 2017-20185.6.2017