Ravintola Perho 2017

Ra­vin­to­la Per­ho on Jout­sen­mer­kit­ty ra­vin­to­la.

Töö­lön kam­puk­sen Ra­vin­to­la Per­ho on yllä­pi­tä­nyt Poh­jois­mai­sen ym­pä­ris­tö­mer­kin, Jout­sen­mer­kin, edel­lyt­tä­miä kri­tee­rei­tä jo vuo­des­ta 2010 läh­tien!

Jout­sen­mer­ki­tyn ra­vin­to­lan koko toi­min­ta on ym­pä­ris­tö­myön­teis­tä. Ra­vin­to­la nou­dat­taa tiuk­ko­ja ym­pä­ris­tö­vaa­ti­muk­sia toi­min­nas­saan esim. raa­ka-ai­nei­ta os­tet­ta­es­sa ja käy­tet­tä­es­sä. Jout­sen­mer­kit­ty ra­vin­to­la täyt­tää vaa­ti­muk­sia ener­gi­an­ku­lu­tuk­sel­le ja jäte­huol­lol­le sekä ke­mi­al­lis­ten tuot­tei­den käy­töl­le, osa elin­tar­vik­keis­ta on luo­mua ja ra­vin­to­lal­la on sel­keä ym­pä­ris­tö­joh­ta­mis-jär­jes­tel­mä. Ym­pä­ris­tö­joh­ta­mi­sel­la tar­koi­te­taan, että ra­vin­to­lal­la on mm. sel­ke­ät toi­min­ta­ta­vat ja oh­jeet mitä tuot­tei­ta os­te­taan ja mitä ei. Ra­vin­to­la on aset­ta­nut ta­voit­tei­ta mi­ten en­ti­ses­tään pa­ran­ne­taan ra­vin­to­alan ym­pä­ris­tö­työ­tä.
Ra­vin­to­lan hen­ki­lö­kun­ta on myös si­tou­tu­nut ym­pä­ris­tö­työ­hön.

Jout­sen­mer­kin kri­tee­rien avul­la ra­vin­to­la saa toi­min­ta­oh­jei­ta, joil­la edes­au­te­taan kes­tä­vää ke­hi­tys­tä.

Li­säk­si Per­ho on myös Ym­pä­ris­tö­mer­kin­nän han­kin­ta­ver­kos­ton jä­sen. Kat­so lisä­tie­toa täs­tä!

Portaat luomuun-ohjelma

Por­taat luo­muun- oh­jel­man ta­voit­tee­na on aut­taa am­mat­ti­keit­ti­öi­tä li­sää­mään luo­mu­tuot­tei­den käyt­töä ja kan­nus­taa huo­mi­o­maan kes­tä­vä ke­hi­tys toi­min­nas­sa. Töö­lön kam­puk­sel­la Ra­vin­to­la Per­ho ja hen­ki­lös­tö­ra­vin­to­la Herk­ku ovat ta­sol­la 5, vii­si ta­soi­sel­la oh­jel­mas­sa. Lisä­tie­toa: http://www.por­taat­luo­muun.fi/

Joutsenmerkitty ravintola:

Jout­sen­mer­ki­tyt tuot­teet ja pal­ve­lut täyt­tä­vät tiu­kat ym­pä­ris­tö­vaa­ti­muk­set, jot­ka pe­rus­tu­vat elin­kaa­ri­a­jat­te­luun. Sii­nä ar­vi­oi­daan muun mu­as­sa ma­te­ri­aa­lien alku­perä, tuo­tan­non ja käy­tön ener­gi­an­ku­lu­tus sekä ke­mi­kaa­lien käyt­tö ja jät­tei­den syn­ty koko tuo­tan­to- ja ku­lu­tus­ket­jun ai­ka­na. Tu­tus­tu elin­kaa­ri­a­jat­te­luun täs­tä.

Mik­si os­ta­jan kan­nat­taa va­li­ta Jout­sen­mek­ki? Mitä hyö­tyä yri­tys saa Jout­sen­mer­kis­tä? Kat­so ly­hyt vi­deo:

Mik­si pal­ve­lua-alal­la kan­nat­taa toi­mia vas­tuul­li­ses­ti? Mitä hyö­tyä Jout­sen­mer­kis­tä voi olla yri­tyk­sel­le, ho­tel­lil­le, ra­vin­to­lal­le ja kong­res­si­kes­kuk­sel­le? Kat­so we­bi­naa­ri-tal­len­ne ja ota sel­vää mi­ten Jout­sen­mer­kin avul­la voi sääs­tää kus­tan­nuk­sia ja pa­ran­taa kil­pai­lu­ky­kyä.

Lisä­tie­toa: http://jout­sen­merk­ki.fi

Kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen opas 2017-20185.6.2017