Malmin kampuksen nurkalle rakennetaan parhaillaan Perhon ruokaosuuskunnan omaa peltoa: “Perho Green City Farm”. Tämä pelto kytketään kiinteäksi osaksi Perho Liiketalousopiston toimintasuunnitelmaa, jonka yksi kulmakivistä on hyvinvointi.
Ravintola-, matkailu- ja liiketalouden opiskelijat pääsevät kokemaan mistä ruoka tulee, miten se siirtyy ekologisesti ja kestävän gastronomian filosofian mukaisesti pellolta keittiöön ja asiakkaan lautaselle. Pelto tulee toimimaan ns. ilmiöpohjaisena oppimisympäristönä johon saadaan kytkettyä myös yrittäjyyttä, markkinointia sekä tuotekehittelyä.
Pellon toiminta perustuu ns. kumppanuusmaatalous eli Community Supported Agriculture -mallin ideaan, joka tukee pienimuotoista ja luonnonmukaista viljelytoimintaa, yhdistäen kaupunkilaisia ja sidosryhmiä.
Ensimmäisen satokauden viljely aloitettiin toukokuussa 2017 ja se perustuu enimmäkseen ns. maanparannusviljelyyn, jossa tavoitteena on elvyyttää peltoaluuen maaperän ravintoaineet ja pieneliöt luonnonmukaisin menetelmin. Satokauden 2017 viljelysuunnitelma:
- kurpitsoja
- auringonkukkia
- härkäpapua
- viherlannosta (ruisvirnaa & italianraiheinää)
- kaalikasveja (lehtikaalia, palmukaalia, valkokaalia)
- perunaa (annabelle ja nicola)
Satokauden 2018 viljelysuunnitelma julkaistaan pian!
Perho Green City Farm on siis paikka, jossa ruokaa kasvatetaan ekologisesti ja kestävästi. Viljelijät, opiskelijat, henkilöstö ja muut sidosryhmät yhdessä edesauttavat terveellisen, ravitsemuksellisen ja herkullisen ruokakulttuurin kehittymistä.
Pellon sijainti sekä vierailu pellolla
Pelto sijaitsee aivan Malmin kampuksen vieressä, piharakennuksen takana. Osoite: Latokartanontie 12, 00700 Helsinki
Ennen pellolla vierailua kannattaa soittaa ja varata aika Perhon personal farmerilta, Steven Lowndes (040 572 8991), varmistaakseen että joku on paikalla esittelemässä peltoa sekä ohjaamassa peltotyöskentelyssä.
Ohjeet peltovierailulle Malmin kampuksella
Lataa tiedosto (PDF, 544KB)