Turvallisuusohjeiden noudattaminen, siisteys ja järjestys sekä terveen järjen käyttö ovat parhaat tavat ehkäistä työtapaturmia.
Turvallisia työskentelytapoja ovat:
- huolehdi tilojen siisteydestä ja järjestyksestä koko työvuoron ajan
- laita tavarat ja välineet omille paikoilleen, kun et käytä niitä
- poista lattioilta roskat, vesi ja rasvatahrat
- varmista, että käyttämäsi koneet ja laitteet ovat ehjiä
- katkaise virta, ennen kuin vedät pistokkeen pois pistorasiasta
- pese veitset välittömästi käytön jälkeen
- kuljeta veistä aina terä alaspäin
- tarkista, että käyttämäsi patakintaat ovat ehjiä ja kuivia
- varoita työtovereitasi kuumista astioista
- älä juokse keittiössä tai ravintolatiloissa
- Ammatinopettajasi ohjeistavat sinua tarkemmin työturvallisuuteen liittyvissä asioissa.
Puhtaanapito Opetuskeittiössä
Ohje työssäoppimistapaturmatilanteeseen
Linkki ensiapuohjeisiin opinto-oppaaseen
https://perho.onedu.fi/koulutus/zine/40/article-2241
Kestävän kehityksen opas 2019 - 2020Perho Liiketalousopisto11.6.2018