Ravintola Perho toimii opiskelijoiden opetusravintolana.
Töölön kampuksen Ravintola Perho toimii oppimisympäristönä opiskelijoille ja tukee samalla heidän ammatillista osaamista.
Koko ravintolan toiminta on ympäristömyönteistä. Ravintola noudattaa ympäristövaatimuksia toiminnassaan esim. raaka-aineita ostettaessa ja käytettäessä. Ravintola täyttää sille asetettuja vaatimuksia energiankulutukselle ja jätehuollolle sekä kemiallisten tuotteiden käytölle, osa elintarvikkeista on luomua ja ravintolalla on selkeä ympäristöjohtamis-järjestelmä. Ympäristöjohtamisella tarkoitetaan, että ravintolalla on mm. selkeät toimintatavat ja ohjeet mitä tuotteita ostetaan ja mitä ei. Ravintola on asettanut tavoitteita miten entisestään parannetaan ravintoalan toiminnassa ympäristötyötä.
Ravintolan henkilökunta on myös omalla työllään sitoutunut ympäristötyöhön.
Oman toiminnnan avulla ravintola kehittää toimintaohjeita, joilla se edesauttaa kestävää kehitystä.
Portaat luomuun-ohjelma
Portaat luomuun- ohjelman tavoitteena on auttaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä ja kannustaa huomiomaan kestävä kehitys toiminnassa. Töölön kampuksella Ravintola Perho ja henkilöstöravintola Herkku ovat tasolla 5, viisi tasoisella ohjelmassa. Lisätietoa: http://www.portaatluomuun.fi/
Hävikkimestari
Ravintola Perho ottaa syksyllä 2018 käyttöönsä Hävikkimestari-sovelluksen. Sovelluksella on helppo mitata ravintolan ruokahävikkiä. Hävikkimestari ei auta vain tiedon keräämisessä, vaan tavoitteena on hyödyntää kerättyä tietoa ruokahävikin ennaltaehkäisemisessä. Sovellus otetaan käyttöön myös Töölön kampuksen opetuskeittiöihin lukuvuoden 2018-2019 aikana. Lisätietoa sovelluksesta: https://havikkimestari.lassila-tikanoja.fi/
Ruokahävikin ympäristövaikutukset ovat nousseet globaaliksi huolenaiheeksi. Maapallon maapinta-alasta 50 % on ruoantuotannon käytössä. Puhtaasta vedestä puolestaan 70 % kuluu ruoantuotantoon ja 30 % ilmastopäästöistä syntyy juuri ruoantuotannossa. Tällä hetkellä 1/3 tuotetusta ruoasta päätyy hävikiksi, mikä on kestämätöntä maapallon kaikkien mittareiden ollessa punaisella. YK:lla onkin tavoite vähentää ruokahävikkiä 50 % vuoteen 2030 mennessä. Hävikkimestarin avulla ravintolan henkilökunta on mukana ratkaisemassa tätä haastetta. (Lassila & Tikanoja 2018)
Lataa tiedosto (PDF, 1.58MB)
Kestävän kehityksen opas 2019 - 2020Perho Liiketalousopisto11.6.2018