Tuoreiden lähituotteiden saatavuuden parantamiseksi Ravintola Perho aloitti kumppanuusmaatalous-yhteistyön Herttoniemen ruoka-osuuskunnan kanssa keväällä 2013. Nykyään Perho Liiketalousopisto ostaa keväisin sato-osuuksia ja yksi sato-osuus maksaa noin 450 euroa. Koulun henkilöstö ja opiskelijat voivat osallistua peltotöihin, kitkentään ja viljelyyn ja sadonkorjuuseen. Kauden raaka-aineita hyödynnetään Ravintola Perhossa sekä Töölön kampuksen opetuskeittiöissä. Tämän kumppanuusmaatalous-yhteistyön lisäksi, Perho Liiketalousopistolla on myös oma pelto Malmin kampuksella – Green City Farm.
Kumppanuusmaatalous (Community Supported Agriculture)
Kumppanuusmaataloustoiminnalla tarkoitetaan sitä, että joukko paikallisen ruokaosuuskunnan jäseniä sitoutuvat ostamaan paikallisen viljelijän sadon ja jakamaan riskin viljelijän kanssa. Sovittu summa seuraavan satokauden osuudesta maksetaan etukäteen jo keväällä. Ruokapiirin jäsenille toimitetaan kerran viikossa kasviksia satokauden ajan. Jäsenillä on myös mahdollisuus osallistua peltotöihin ja sadonkorjuuseen.
Herttoniemen ruokaosuuskunnan pelto sijaitsee Korsossa, Vantaalla. Kaksi palkattua maanviljelijää suunnittelevat sekä hoitavat koko toiminnan yhdessä jäsenien kanssa. Viljelypinta-alaa on noin 3 hehtaaria; lisäksi siellä on myös oma puutarha sekä kasvihuone. Viljely toteutetaan biodynaamisesti, joten kaikki tuotteet ovat luomua. Pellolla kasvaa mm. perunoita, sipulia, härkäpapuja, salaattia sekä useita juureksia.
Lisätietoa: https://www.omapelto.fi/