Green City Farm sijaitsee Malmin kampuksen vieressä.
Ravintola-, matkailu- ja liiketalouden opiskelijat pääsevät kokemaan mistä ruoka tulee, miten se siirtyy ekologisesti ja kestävän gastronomian filosofian mukaisesti pellolta keittiöön ja asiakkaan lautaselle. Pelto toimii ns. ilmiöpohjaisena oppimisympäristönä johon saadaan kytkettyä myös yrittäjyyttä, markkinointia sekä tuotekehittelyä.
Pellon toiminta perustuu ns. kumppanuusmaatalous eli Community Supported Agriculture -mallin ideaan, joka tukee pienimuotoista ja luonnonmukaista viljelytoimintaa, yhdistäen kaupunkilaisia ja sidosryhmiä.
Ensimmäisen satokauden viljely aloitettiin jo toukokuussa 2017 ja se perustuu enimmäkseen ns. maanparannusviljelyyn, jossa tavoitteena on elvyyttää peltoaluuen maaperän ravintoaineet ja pieneliöt luonnonmukaisin menetelmin.
Satokauden 2019 viljelysuunnitelma
Green City Farm on siis paikka, jossa ruokaa kasvatetaan ekologisesti ja kestävästi. Viljelijät, opiskelijat, henkilöstö ja muut sidosryhmät yhdessä edesauttavat terveellisen, ravitsemuksellisen ja herkullisen ruokakulttuurin kehittymistä.
>> Katso Green City Farm 2018 satokauden tapahtumat kuvina ja videoina. Sisältää myös kuvia kestävän gastronomian huippuseminaarista & sadonkorjuujuhlasta.
Pellon sijainti sekä vierailu pellolla
Green City Farm sijaitsee aivan Malmin kampuksen vieressä, piharakennuksen takana. Osoite: Latokartanontie 12, 00700 Helsinki
Ohjeet peltovierailulle Malmin kampuksella
Lataa tiedosto (PDF, 544KB)
―
Perho Green City Farm – playlist 2018
―
Ennen pellolla vierailua kannattaa soittaa ja varata aika Perhon personal farmerilta, Steven Lowndes, peltopuhelimesta ( 040 572 8991) varmistaakseen että joku on paikalla esittelemässä peltoa sekä ohjaamassa peltotyöskentelyssä.