Perhon hunajaa ja omenia

Per­hon me­hi­läi­siä Töö­lös­sä ja Mal­mil­la

Ke­vääl­lä 2013 aloi­tet­tiin Per­ho Lii­ke­ta­lous­o­pis­ton oma me­hi­läis­tar­haus Töö­lön kam­puk­sen kou­lu­ra­ken­nuk­sen 5. ker­rok­sen te­ras­sil­la. Kah­den me­hi­läis­yh­dys­kun­nan me­hi­läi­set sekä ku­nin­gat­ta­ret saa­pui­vat pe­siin­sä 13.5.2013. Ke­säl­lä 2014 saim­me kak­si uut­ta me­hi­läis­yh­dys­kun­taa. Täl­lä het­kel­lä Per­hon Töö­lön kam­puk­sel­la on siis kak­si me­hi­läis­pe­sää (päi­vi­tet­ty 23.4.2019).

Mal­min kam­puk­sel­la on myös kak­si me­hi­läis­pe­sää, jot­ka saa­pui­vat uu­teen ko­tiin­sa tou­ko­kuus­sa 2018.

Ope­tus­keit­ti­öt ja Ra­vin­to­la Per­ho hyö­dyn­tä­vät Per­hon hu­na­jaa (lin­got­tu­na tai suo­raan hu­na­ja­ken­nois­ta) ruo­an­val­mis­tuk­ses­sa. En­sim­mäi­nen sato­kau­si (2013) tuot­ti yh­teen­sä noin 70kg hu­na­jaa., ja toi­nen sato­kau­si (2014) noin 110kg.

Me­hi­läi­set tuot­ta­vat hu­na­jaa, mut­ta nii­den pö­ly­tys­työ on ehkä vie­lä ar­vok­kaam­paa. Me­hi­läi­set ovat ni­mit­täin tär­kei­tä pö­lyt­tä­jiä mo­nil­le vil­je­ly­kas­veil­le sekä myös luon­non­kas­veil­le! Sato-osuus voi kas­vaa jopa 50% jos lä­his­töl­lä on me­hi­läis­tar­haus.

Per­hon hu­na­jaa tu­lee myyn­tiin Ra­vin­to­la Per­hoon syk­syl­lä elo-syys­kuun vaih­tees­sa.

Syk­syl­lä 2014 Ra­vin­to­la Per­ho osti en­sim­mäis­tä ker­taa kuu­si  ome­na­puu­o­suut­ta Rå­bäck Gård kump­pa­nuus­o­me­na­ti­lal­ta. Yksi osuus syk­syn sa­dos­ta si­säl­tää kah­dek­san ome­na­puun sa­don ko­ko­nai­suu­des­saan, eli noin 15 kg ja yh­den osuu­den arvo on 40 eu­roa. Ra­vin­to­la Per­ho os­taa nyt vuo­sit­tain etu­kä­teen aina seu­raa­van sato­kau­den ome­nia.

Ome­na­o­suu­det si­säl­tä­vät nel­jää eri ome­na­la­ji­ket­ta: Ge­ne­va Ear­ly, Nan­na, Ru­bi­no­la sekä Amo­ro­sa. http://ra­back­gard.fi/

Jos haluat seurata tapahtumia omenatarhassa kasvukauden 2019 aikana niin se tapahtuu parhaiten Facebookin kautta klikkaamalla puutarhan ”Råbäck gård” sivustoa.

https://www.face­book.com/R%C3%A5b%C3%A4ck-g%C3%A5rd-160386640823197/

Kes­tä­vän ke­hi­tyk­sen opas 2019 - 2020Per­ho Lii­ke­ta­lous­o­pis­to11.6.2018