Pillisipuli - Salad onion

Pil­li­si­pu­li – Sa­lad oni­on (bunc­hing oni­on / Welsh oni­on)
Al­lium fis­tu­lo­sum

Ama­ryl­li­da­ce­ae –hei­mo Nar­sis­si­kas­vit

Pil­li­si­pu­li on 30 – 60 sent­ti­met­riä kor­kea ja pit­ku­lai­nen si­pu­li. Sen var­si ja leh­det ovat pul­lis­tu­neet sekä on­tot. Pil­li­si­pu­lin var­ren pak­suin koh­ta on sen kes­ki­osa. Sen leh­det ovat lie­re­än mal­li­set ja lä­hes yhtä pit­kät kuin var­si. Sen ku­kat ovat vaa­lei­ta ja tup­su­mai­sia. Ku­kin­to on run­sas.

Pil­li­si­pu­li on ko­toi­sin Itä-Aa­si­as­ta.

Pil­li­si­pu­li si­säl­tää vi­ta­mii­ne­ja, ku­ten A- ja D-vi­ta­mii­ne­ja sekä Kal­siu­mia.
Sitä voi käyt­tää niin mu­ku­lan, var­ren kuin ku­kan. Se on mie­to­na ja hen­to­na par­haim­mil­laan sa­laa­teis­sa ja an­nok­sien pääl­le ri­po­tel­tu­na, mut­ta voi­daan käyt­tää myös vaik­ka pii­ra­kois­sa ja laa­ti­kois­sa.

Green City Farm 202112.6.2020