Roosasipuli - Roscoff onion

Roo­sa­si­pu­li – Ros­coff oni­on
Al­lium cepa

Ama­ryl­li­da­ce­ae –hei­mo Nar­sis­si­kas­vit

Roo­sa­si­pu­li on kel­ta­si­pu­lin hem­pe­än vä­ri­nen ver­sio. Roo­sa­si­pu­li on vä­ril­tään pu­ner­ta­va ja kool­taan hie­man pie­neh­kö. Sil­lä on anti­bi­oot­ti­sia vai­ku­tuk­sia ja se si­säl­tää kor­kei­ta fla­vo­noi­di­pi­toi­suuk­sia. Li­säk­si roo­sa­si­pu­li on mai­nio kui­tu­jen ja C-vi­ta­mii­nin läh­de.

Roo­sa­si­pu­li on maul­taan ma­kea ja mie­to. Se on pa­ras juu­ri raa­ka­na käyt­te­väk­si. Si­pu­lia on ruon­lai­tos­sa käy­tet­tä­vis­sä ym­pä­ri vuo­den sen hy­vän säi­ly­vyy­den an­si­os­ta. Si­pu­lit ovat her­kul­li­set ruo­an­lai­ton pe­rus­ta ja moni re­sep­ti al­kaa si­pu­lin kuul­lot­ta­mi­sel­la. Roo­sa­si­pu­li so­pii mai­ni­os­ti to­maat­ti­sa­laat­tiin, juu­res­ten kans­sa uu­niin tai kas­vis­wok­kiin.

Green City Farm 202112.6.2020