Ravintola-, ja catering-alan perustutkinto
Osaamisalojen tavoitteet
Ruokapalvelun osaamisala, kokki
Ruokapalvelun osaamisalan suorittanut opiskelija osaa yleisten perusvalmiuksien lisäksi toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa. Työpaikkoja voivat olla muun muassa kahvilat, henkilöstöravintolat, ravintolat, cateringalan yritykset, suurkeittiöt ja juhla- ja pitopalveluyritykset.
Kokki tuntee elintarvikkeet ja raaka-aineet, valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa myös erityisruokavalioasiakkaille ja laittaa sen esille joko suurelle joukolle kerrallaan tai annoksittain.
Toimiessaan ruoanvalmistuksen ja asiakaspalvelun tehtävissä hän tekee yhteistyötä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän toimii työssään kestävän toimintatavan, hygieniavaatimusten ja anniskelumääräyksien mukaisesti sekä noudattaa muita alan sopimuksia ja säädöksiä. Hän ymmärtää molempien kotimaisten kielten lisäksi myös englannin- ja ranskankielistä ravintolasanastoa.
Soveltuvuuskokeen ennakkomateriaaliPerho Liiketalousopisto 02/20176.2.2017