Ruokapalvelun osaamisala, kokki

Ravintola-, ja catering-alan perustutkinto
Osaamisalojen tavoitteet
Ruokapalvelun osaamisala, kokki

Ruo­ka­pal­ve­lun osaa­mis­alan suo­rit­ta­nut opis­ke­li­ja osaa yleis­ten pe­rus­val­miuk­sien li­säk­si toi­mia ruo­an­val­mis­tuk­sen teh­tä­vis­sä eri­lai­sin lii­ke­i­de­oin tai toi­min­ta-aja­tuk­sin toi­mi­vis­sa ra­vin­to­lois­sa tai jul­ki­sen sek­to­rin toi­mi­pai­kois­sa. Työ­paik­ko­ja voi­vat olla muun mu­as­sa kah­vi­lat, hen­ki­lös­tö­ra­vin­to­lat, ra­vin­to­lat, ca­te­ring­alan yri­tyk­set, suur­keit­ti­öt ja juh­la- ja pito­pal­ve­lu­y­ri­tyk­set.

Kok­ki tun­tee elin­tar­vik­keet ja raa­ka-ai­neet, val­mis­taa mau­kas­ta, ra­vit­se­vaa ja ter­veel­lis­tä ruo­kaa myös eri­tyis­ruo­ka­va­li­o­a­si­ak­kail­le ja lait­taa sen esil­le joko suu­rel­le jou­kol­le ker­ral­laan tai an­nok­sit­tain.

Toi­mies­saan ruo­an­val­mis­tuk­sen ja asi­a­kas­pal­ve­lun teh­tä­vis­sä hän te­kee yh­teis­työ­tä tois­ten työn­te­ki­jöi­den kans­sa asi­ak­kai­den tur­val­li­suu­den ja hy­vin­voin­nin edis­tä­mi­sek­si. Hän toi­mii työs­sään kes­tä­vän toi­min­ta­ta­van, hy­gie­ni­a­vaa­ti­mus­ten ja an­nis­ke­lu­mää­räyk­sien mu­kai­ses­ti sekä nou­dat­taa mui­ta alan so­pi­muk­sia ja sää­dök­siä. Hän ym­mär­tää mo­lem­pien ko­ti­mais­ten kiel­ten li­säk­si myös eng­lan­nin- ja rans­kan­kie­lis­tä ra­vin­to­la­sa­nas­toa.

So­vel­tu­vuus­ko­keen en­nak­ko­ma­te­ri­aa­liPer­ho Lii­ke­ta­lous­o­pis­to 02/20176.2.2017