Ravintola-alalle opiskelu Töölön kampuksella

Ravintola-alalle opetus ja opiskelu on ohjattua

Ope­tus ja oh­jaus on Per­ho Lii­ke­ta­lous­o­pis­tos­sa suun­ni­tel­tu niin että opin­to­jen alus­sa tun­nis­te­taan ja tun­nus­te­taan opis­ke­li­jan ai­kai­sem­pi osaa­mi­nen. Näin sik­si, että opis­ke­li­joil­le voi­daan an­taa yk­si­löl­li­ses­ti riit­tä­väs­ti ope­tus­ta ja oh­jaus­ta ja tu­kea osaa­mi­sen ja am­mat­ti­tai­don hank­ki­mi­ses­sa. Opis­ke­lu­jen pi­tuu­teen vai­kut­taa suun­ni­tel­tu ete­ne­mi­nen ja han­kit­tu ai­em­pi osaa­mi­nen työs­sä tai opin­nois­sa.

Kokki ja tarjoilija maistavat ruokia ja juomia

Ra­vin­to­lois­sa asi­ak­kail­le val­mis­te­taan ja myy­dään ruo­ka-an­nok­sia ja al­ko­ho­lit­to­mia ja al­ko­ho­li­pi­toi­sia juo­mia.  Al­ko­ho­li on ruo­an­val­mis­tuk­ses­sa raa­ka-aine ja maus­te. Ko­kin on tie­det­tä­vä mil­tä ruo­ka mais­tuu en­nen asi­ak­kaal­le tar­joi­lua. Tar­joi­li­jan am­mat­ti­tai­toon taas kuu­luu al­ko­ho­lin ais­tin­va­rai­nen ar­vi­oin­ti. Alle 18-vuo­ti­ai­den opis­ke­li­joi­den van­hem­mil­ta pyy­däm­me al­ko­ho­lin mais­ta­mi­seen lu­van kir­jal­li­ses­ti.

Lisä­tie­to­ja/Ope­tus­hal­li­tuk­sen ohje: Al­ko­ho­li­juo­mien ais­tin­va­rai­nen ar­vi­oin­ti am­ma­til­li­ses­sa pe­rus­kou­lu­tuk­ses­sa >>

Itsenäistä, ryhmässä, ohjattua ja yhdistämistä

Tar­joi­lu- ja te­o­ri­a­o­pe­tuk­ses­sa sekä am­mat­ti­työs­sä keit­ti­ös­sä ope­tus on osal­lis­ta­vaa. Kie­liä ja ma­te­ma­tiik­kaa opis­kel­laan keit­ti­ö­tun­neil­la­kin. Opis­ke­li­ja voi työs­ken­nel­lä it­se­näi­ses­ti tai ryh­män­sä kans­sa oh­ja­tus­ti. Opin­nois­sa hyö­dyn­ne­tään äly­pu­he­li­mia, tab­let­te­ja ja so­si­aa­lis­ta me­di­aa.  Li­säk­si opin­to­ja on ver­kos­sa.

Työssäoppiminen osaamisen kehittämisenä

Työs­säop­pien opis­ke­li­ja ke­hit­tää osaa­mis­taan ai­dois­sa työym­pä­ris­töois­sa. Työs­sä­op­pi­mi­nen ra­vin­to­lois­sa on oh­jat­tua ja ar­vi­oi­tua.  Jak­so­ja si­joit­tuu opin­toi­hin ke­väi­sin ja syk­syi­sin. Työs­sä­op­pi­mis­paik­koi­na ovat myös ope­tus­ra­vin­to­la Per­ho ja hen­ki­lös­tö- ja opis­ke­li­ja­ruo­ka­la Herk­ku. Työs­sä­op­pi­mis­pai­kois­sa opis­ke­li­jaa oh­jaa­vat kou­lu­te­tut työ­paik­ka­oh­jaa­jat.

Tutustu myös ravintola-alaan Teenytjotain.fi-sivustolla

Si­vus­tol­la on ny­kyis­ten ja val­mis­tu­nei­den opis­ke­li­joi­dem­me tuot­ta­mia vi­de­oi­ta ja teks­te­jä ra­vin­to­la-alan am­ma­teis­ta, opis­ke­le­mi­ses­ta Per­ho Lii­ke­ta­lous­o­pis­tos­sa:

http://www.tee­nyt­jo­tain.fi

http://www.per­ho.fi

Onnea pääsykokeeseen!
So­vel­tu­vuus­ko­keen en­nak­ko­ma­te­ri­aa­liPer­ho Lii­ke­ta­lous­o­pis­to 02/20176.2.2017