Ravintola-alalle opetus ja opiskelu on ohjattua
Opetus ja ohjaus on Perho Liiketalousopistossa suunniteltu niin että opintojen alussa tunnistetaan ja tunnustetaan opiskelijan aikaisempi osaaminen. Näin siksi, että opiskelijoille voidaan antaa yksilöllisesti riittävästi opetusta ja ohjausta ja tukea osaamisen ja ammattitaidon hankkimisessa. Opiskelujen pituuteen vaikuttaa suunniteltu eteneminen ja hankittu aiempi osaaminen työssä tai opinnoissa.
Kokki ja tarjoilija maistavat ruokia ja juomia
Ravintoloissa asiakkaille valmistetaan ja myydään ruoka-annoksia ja alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomia. Alkoholi on ruoanvalmistuksessa raaka-aine ja mauste. Kokin on tiedettävä miltä ruoka maistuu ennen asiakkaalle tarjoilua. Tarjoilijan ammattitaitoon taas kuuluu alkoholin aistinvarainen arviointi. Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden vanhemmilta pyydämme alkoholin maistamiseen luvan kirjallisesti.
Lisätietoja/Opetushallituksen ohje: Alkoholijuomien aistinvarainen arviointi ammatillisessa peruskoulutuksessa >>
Itsenäistä, ryhmässä, ohjattua ja yhdistämistä
Tarjoilu- ja teoriaopetuksessa sekä ammattityössä keittiössä opetus on osallistavaa. Kieliä ja matematiikkaa opiskellaan keittiötunneillakin. Opiskelija voi työskennellä itsenäisesti tai ryhmänsä kanssa ohjatusti. Opinnoissa hyödynnetään älypuhelimia, tabletteja ja sosiaalista mediaa. Lisäksi opintoja on verkossa.
Työssäoppiminen osaamisen kehittämisenä
Työssäoppien opiskelija kehittää osaamistaan aidoissa työympäristöoissa. Työssäoppiminen ravintoloissa on ohjattua ja arvioitua. Jaksoja sijoittuu opintoihin keväisin ja syksyisin. Työssäoppimispaikkoina ovat myös opetusravintola Perho ja henkilöstö- ja opiskelijaruokala Herkku. Työssäoppimispaikoissa opiskelijaa ohjaavat koulutetut työpaikkaohjaajat.
Tutustu myös ravintola-alaan Teenytjotain.fi-sivustolla
Sivustolla on nykyisten ja valmistuneiden opiskelijoidemme tuottamia videoita ja tekstejä ravintola-alan ammateista, opiskelemisesta Perho Liiketalousopistossa: